yoga foto

Dru Yoga nu ook in Sappemeer en Zuidbroek

SAPPEMEER – Yoga bestaat al eeuwenlang en komt oorspronkelijk uit India. Aan het einde van de 19e eeuw is het ook door de westerse wereld ontdekt en nu wordt het over de hele wereld door miljoenen mensen beoefend.

In de laatste decennia hebben zich verschillende vormen van yoga ontwikkeld en Dru Yoga is daar één van. Dru Yoga helpt bij het verminderen van de spanningen die ons in het dagelijks leven soms de baas dreigen te worden.

Die spanningen blokkeren de energiestromen, zodat het lichaam verkrampt en minder goed gaat functioneren. Dru Yoga – de yoga van het hart – onderscheidt zich van andere vormen van yoga door de series van zachte, vloeiende bewegingen die de energie weer laten stromen en die lichamelijke, mentale en emotionele blokkades helpen opheffen.

De combinatie van deze series met yogahoudingen, ademhalingstechnieken, meditatieve oefeningen en een diepe ontspanning geeft een gevoel van evenwicht en welbehagen dat goed is voor lichaam en geest. Dru Yoga kan helpen bij veel lichamelijke klachten, zoals rugpijn, en draagt bij aan een positieve levenshouding.

De lessen ademen een sfeer van vrolijkheid en ontspannen rust. De oefeningen zijn niet moeilijk uit te voeren en omdat men altijd werkt op eigen niveau, is Dru Yoga geschikt voor iedereen, jong en oud.

Begin september 2012 gaat Noorderster Dru Yoga starten met twee proefseries van vier lessen. Eén van deze series wordt gegeven in Dorpscentrum De Broeckhof in Zuidbroek, de ander in Borg Welgelegen in Sappemeer. Een serie van 4 lessen geeft een goed beeld van Dru Yoga.

De lessen worden gegeven door Gerda Kloos, geregistreerd Dru Yoga docent. Informatie via Gerda Kloos: 0598-371674.

Artikel geplaatst door Internetredactie op 30-08-12 08:15.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg HS-krant via:
Advertentie
advertentie
Advertentie