Het nieuwe onderkomen van Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen. Foto: Jeroen van Wijk
Het nieuwe onderkomen van Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen. Foto: Jeroen van Wijk

Nieuw onderkomen voor Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen

HOOGEZAND- De Historische Brandweer Vrienden en Voertuigen Hoogezand – Sappemeer heeft sinds 1-1-2012 een eigen onderkomen voor al het materieel. De HBVV bestaat sinds 15 september 2009 en heeft in die tijd al een mooie verzameling oud brandweermaterieel in het bezit gekregen. De HBVV is in het leven geroepen om oud brandweermaterieel te behouden en onderhouden. En bestaat uit leden en oud leden van de Brandweer Hoogezand–Sappemeer.

“We zijn erg blij met ons onderkomen omdat we nu her en der in de gemeente ons materieel hebben staan, dit kan nu allemaal onder 1 dak en kunnen wij mensen ook alles laten zien wat de stichting heeft.”
“Momenteel zijn we nog druk bezig om onze werkplaats klaar te maken. Er moest veel gebeuren zoals: Systeemplafond gedeeltelijk eruit halen en een gedeelte moest omhoog gebracht worden. Verder moet er veel geverfd en gesausd worden en een grote schoonmaak is ook niet verkeerd, de tl lampen hebben we allemaal vervangen en al ons materieel moet verhuisd worden naar onze werkplaats.”

“De ruimte die we hebben voor ons materieel heeft een oppervlakte van 1375m3 met een grote kantel deur, we hebben een grote kantine met en bar en 4 wc’s en een grote parkeerplaats voor de deur. En het terrein is afgesloten met een grote schuifhek. Op het parkeerterrein gaan we af en toe ook kleine activiteiten organiseren zoals een bloemenmarkt, rommelmarkt ed.”

“Zaterdag 24 maart 2012 gaan we onze werkplaats officieel openen in samen werking met de burgemeester. Deze dag kunnen onze sponsoren/ donateurs, en andere belangstellenden onze werkplaats bezichtigen . Iedereen is van harte welkom en de koffie en cake staat klaar.
Ook komen deze dag 2 grote Amerikaanse brandweer ladderwagens, en een paar andere oldtimer brandweerauto’s.”

Artikel geplaatst door Martin Cusiel op 28-02-12 11:08.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg HS-krant via:
Advertentie
advertentie
Advertentie